Informasjon om Lyme borreliose og urtebasert behandling av Lyme borreliose

Info

Flåtthjelp drives av Laila Wold.

Dette non-profit nettstedet har sett dagens lys takket være at jeg er blitt helt frisk etter mer enn seks år med udiagnostisert nevroborreliose (se norsk versjon av historien, To små flåttbitt, eller engelsk versjon, Teasel Root Healing Lyme Disease). Det var Tincture of Teasel Root (Tinktur av kardeborrerot) som ga meg livet tilbake, og dette har således  inspirert meg til å formidle informasjon både om kardeborre og om andre urter som kan hjelpe mot borreliose.

Informasjonen er hentet fra artikler og bøker, for det meste skrevet av amerikanske urteeksperter / urtemedisinere – Lady Barbara, Stephen H. Buhner, dr. Philip Fritchey og Matthew Wood. En bok av  den tyske medisinske antropologen og etnobotanikeren Wolf D. Storl har dessuten vært en viktig kilde til informasjon. To andre inspirerende amerikanske kilder har vært Lyme Hopes Teleseminarer organisert av Cheryl Young og boken Out of the Woods – Healing Lyme Disease – Body, Mind & Spirit av Katina I. Makris. (Pr. 17.12.2017 er verken Lady Barbara’s Garden eller Lyme Hope tilgjengelig.)

Nettstedet har også informasjon om Lyme borreliose i Norge, basert på en samling artikler fra norske medier fra og med 2007 så vel som en og annen rapport. Omtalen er dessverre ikke særlig flatterende.

Forøvrig har jeg samfunnsfaglig bakgrunn, cand.mag., fra England og Norge, og  ca. 25 års erfaring fra arbeid i og for offentlig sektor på det flerkulturelle feltet. Ett års opphold på Sri Lanka og i India er også en del av min bagasje.

Jeg er videre utdannet som diplomastrolog fra The White Eagle School of Astrology, England og som EFT-terapeut (Emotional Freedom Technique) gjennom EFT Norge.

Når det gjelder urter, har vi tilgang til et imponerende og svært nyttig norsk nettsted, Urtekilden, som drives av Christina og Rolv Hjelmstad. Ved nærmere spørsmål om urter, vennligst ta kontakt med Urtekilden.

For leverandører av Tincture of Teasel Root, vennligst se oversikten Leverandører av urter.

 

Publisert 11.06.2013
Oppdatert 09.12.2019

 

Startside

Bakgrunnsfoto: Kardeborre